30% korting op alle bestellingen boven de €100 met de code: KORTING30

Frisse smaak

In deze blogpost geven wij een aantal tips die leiden tot een frisse smaak tijdens jouw rooksessie. Daardoor kan jij voortaan optimaal genieten van jouw waterpijp!

Gebruik ijsblokjes en koud water

Het is belangrijk om koud water te gebruiken bij het vullen van de vaas. Het water wordt namelijk al automatisch al opgewarmd tijdens het roken en wordt alleen maar warmer als de vaas is gevuld met warm water. Om het water tijdens het rookproces lekker koud te houden kun je een paar ijsblokjes in het water doen. De ijsblokjes zullen dan langzaam smelten en zullen het water in de vaas gedurende het rookproces koel houden. Wees er wel waakzaam op dat ijsblokjes er uiteindelijk voor zullen zorgen dat de smaak van het shisha tabak iets afneemt.

Gebruik goede kwaliteit shisha tabak

De volgende tip om jouw shisha smaak fris te houden is om ervoor te zorgen dat alle tabak word bewaard op een donkere en droge plek. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om shisha tabak te kopen van merken met een kwalitatieve reputatie. Indien je shisha tabak gebruikt uit een al reeds geopende verpakking, denk er dan aan dat het een houdbaarheidsdatum van ongeveer 2 maanden heeft. Als de verpakking al langer dan 2 maanden geopend is, wordt het aangeraden om dit niet te gebruiken. De smaak van het shisha tabak zal namelijk in dat geval niet meer optimaal zijn.

Blaas tussentijds wat lucht uit

Een andere simpele truc om jouw shisha een frisse smaak te geven is om van tijd tot tijd op een subtiele manier rook uit de vaas te blazen. Dit betekent, in de ‘ termen van het shisha roken’, simpelweg dat je in de slang moet blazen om de oude rook uit de vaas te krijgen. Daardoor zal al het ‘ oude rook’ vervangen worden door het ‘nieuwe rook’.

Gebruik een juiste hoeveelheid shisha tabak

Natuurlijk, soms wil je tot het gaatje gaan en alles geven wat je hebt, maar niet met shisha tabak! Daarentegen, ‘minder is meer’ is een goede uitdrukking als het gaat om het voorbereiden van jouw tabakskop. Het is namelijk belangrijk dat je niet te veel tabak in de tabakskop doet tijdens jouw voorbereiding. Dit zorgt ervoor dat de tabak sneller kan verbranden en daardoor een bittere smaak krijgt. Wij stellen voor om gebruik te maken van een vortex of phunnel tabakskop, om te vermijden dat er sap in de vaas lekt.

Gebruik natuurlijke kooltjes

Een andere belangrijke tip voor een frisse smaak tijdens het roken is het gebruiken van natuurlijke kooltjes in plaats van de zogeheten ‘quick light’ kooltjes. De quick light kooltjes zorgen vaak voor een ongewenste nasmaak en hoofdpijn tijdens het roken.

Gebruik een ijsslang

Als de bovenstaande tips nog niet leiden tot het gewenste resultaat kun je overwegen om een ijsslang (ook wel ICE Bazooka genoemd) te gebruiken. Dit is een mondstuk die je als vervanging voor het normale mondstuk eenvoudig kan bevestigen aan de slang. De ijsslang bestaat meestal uit twee afschroefbare delen met een koelelement. 

Maak je waterpijp schoon na elke rooksessie

Wees er zeker van dat je de waterpijp schoonmaakt na elke rooksessie. Was hierbij de vaas, de slang en de tabakskop. Indien je dit niet na elke rooksessie doet, zal er naar verloop van tijd verbrande tabaksresten en overblijfselen aankoeken in de waterpijp. Dit leidt tot nare nasmaken tijdens het roken.

Verwissel het water na elke rooksessie

Dit is de laatste en misschien wel de meest logische tip, verwissel het water na elke rooksessie! Het gebruiken van oud water veroorzaakt ongewenste smaken en is boven al ook erg onhygiënisch.